Ilustrovala: Mariana Francová

V Čechách existuje hafo blogů a receptářů pro mlsouny i obžery, ale všechny počítají s tím, že nejvytrávenější snobský požerák disponuje fondy poplatnými rozsáhlé hospodářské kriminální činnosti. Valná část naší vědecké obce je ale díky působení národnostně debilizačních programů našich vlád nucena namísto debužírovacích večírků spásat travnatý porost před výzkumnými ústavy. Protože tuto činnost nemohou provozovat v době vegetačního klidu a sněhové pokrývky a je sociálně spravedlivé motivovat ke zdravé stravě a hédonistickému životnímu stylu i nečtenáře magazínů na křídovém papíře, rozhodla jsem se inspirovat pracující inteligenty alespoň pomocí svého blogu:

Recenze Menzy Albertov

Chcete-li zhynout hladem a podagrou, zavítejte do Menzy Albertov. Tradiční podnik umístěný v bakteriální blízkosti Ústavu pro výzkum tropických chorob nabízí každodenní tříchodové menu. Jednoduchý jídelní lístek s výběrem ze tří hlavních jídel a jedné studené večeře svědčí o vybraném vkusu a profesionalitě podniku. Rezervace stolu se nepřijímají ani od profesorských kapacit, společenskou nutností je naopak akademická debata s ostatními spolustrávníky ve frontě vinoucí se podél zdí až k pitevnám 1. LF UK (z této rozkošné tradice vznikl název sdružení mozků Mensa, pozn. aut.). Krmě je servírována na vkusný kytičkovaný tác, místo u stolu si dle demokratických principů vybojujete sami. Polévka se s matematickou pravidelností zahušťuje od pondělí do pátku, přičemž pondělní verze je čirý vývar geneticky určený coby slepičí, v úterý se ve varné směsi objevují první součásti pondělních obědů a páteční speciál obsahuje hrst ode všech relativně možných přísad včetně cizrny a nedefinovatelných černých kousků čekajících na taxonomické zařazení. Na typu hlavního chodu či jeho příloze zbla nezáleží, protože znalci sem chodí vychutnávat jedinečnou glutamátovou chuť místní univerzální hnědé omáčky. Speciální dědictví veřejných jídelen je servírováno v množství větším než malém na kopci výživných sacharidů doprovázených plátkem bílkovin s mírně třaslavým okrajem. Jako dezert si dejte Krtkův dort, jež dle experimentálního ověření studentů 3. ročníku oboru molekulární biologie opravdu evokuje konzistenci tři dny chcíplého krtka. Krmi zapijte čajem, doporučujeme první varnu vpravo, kde je buket týden nemytých vorvaních varlat nejrozvinutější. Menza Albertov – 55 Kč za menu a slzy štěstí v oku toho, kdo se touží vrátit do slastných dětských a školních let. Vyrostli jsme na tom všichni!

Študácké paštičky

Nasekejte dvě snítky petržele, tři stroužky česneku a libovolná skripta mezi stranami 13-67. Kdo nemá skripta, naseká žádost pro grantovou agenturu. Kdo nemá žádost pro grantovou agenturu, naseká vzorky lišejníku nebo cibule. Kdo nemá vzorky lišejníku nebo cibule, naseká grantového úředníka. Vložte do varny, nastavte termostat na 101,230 C a spusťte destilační kolonu pro přípravu aperitivu. Po 930s přidejte dvě Petriho misky halitu, půl Stohmannovy baňky technického oleje a obě děkanovy boty. Tepelnou degradaci vložených surovin provádějte přednostně při zachování obvodového zdiva laboratoře, po 5 436s obsah varny zkontrolujte areometrem. Při překročení hodnoty o 5 hm.% hmotu za stálého míchání vylévejte do záchodu. Dejte si aperitiv a běžte se najíst do menzy.

Pořekadlo „být hladový jako vědec“ se bohužel pomalu dostává do běžného žargonu našeho obyvatelstva. Většina nemanagerující české populace, tj. té, jež se učila příliš málo nebo příliš mnoho, je ve svých žracích zvycích odkázána na alternativní zdroje potravy, např. závodní jídelny, buřtstánky nebo vlastní sporáky kombinované s akční slevou v Hypersově. Chudý intelektuální proletář musí být silná tvůrčí osobnost se smyslem pro srandu, ale i tak většinu držitelů akademických titulů od doktorátu výše frustruje pomyšlení na to, že budou až do smrti odkázáni na otřískaný podnájem a při srazech spolužáků ze základky budou za exotické blbce. Na tomto místě bych jenom ráda upozornila na známý fakt, že z jiskry vzejde plamen a pokud se to stane člověku s doktorátem z chemie, může to způsobit revoluci vpravdě fatální. To já jen, že příští týden už bude říjen…

Zkumavky všech zemí, spojte se!

27.9. 2011 pro blog na Idnes.cz

Mohlo by se vám také líbit:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.